Tort kanoldowy

A A A
Początkujący
Avatar power stone
reputacja: 0
posty: 2
offline
07.04.09 16:05 | #1308664 | (link) | zgłoś naruszenie
Tort kanoldowy - przepis


Składniki:


Ciasto:35 dag mąki10 dag margaryny10 dag cukru pudru2 jaja1/4 szklanki mleka2 dag amoniakuMasa:1 litr mleka1 szklanka cukru1 cukier wanilowy1 kostka masła 50 ml wódki1 tabliczka czekolady

Sposób przyrządzania:


Posiekać mąkę ,cukier i jaja , dodać amoniak rozpuszczony w 1/4 szklanki ciepłego mleka. Spód tortownicy cienko wykleić ciastem. Piec kolejno krązki ciasta, każdy 10-15 min.Masa: Mleko, cukier i wanilię gotować 2-3 godziny na małym ogniu przez 2-3 godziny, aż masa zgęstnieje. Do zimnej masy dodać masło i wódkę, wszystko razem zmiksować.Krążki ciasta przełożyć masą , posmarować również wierzch i boki ciasta. Udekorować tartą mleczną czekoladą.
login
hasło
|
Nie masz profilu? - zarejestruj się i zacznij w pełni korzystać z sieci!