Pikantne curry z ryby.

A A A
Użytkownik
Avatar Mieszko1
reputacja: 0
posty: 49
offline
17.10.08 06:18 | #969721 | (link) | zgłoś naruszenie
Szklanka ryżu, 400 g filetów z mintaja ( morszczuka, dorsza), 4 łyżki oleju, półtorej szklanki rosołu ( z kostki) ,sok z cytryny, sól. curry.

Rybę umyć, osuszyć, natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 30 minut do lodówki. Ryż wsypać na patelnię z rozgrzaną połową oleju i szczyptą curry. Mieszając smażyć, aż ziarna staną się przezroczyste. Dolać rosół. Gdy ryż zmięknie, przykryć garnek i postawić na rozgrzanej płycie aby ryż się dogotował. Na pozostałym oleju usmażyć rybę. Połączyć z ryżem, doprawić solą i curry. Podawać na ciepło z dodatkiem surówki.
Początkujący
Avatar Hapka
reputacja: 0
posty: 1
online
05.02.17 19:35 | #3149313 | (link) | zgłoś naruszenie
Wydaje mi się, że w przypadku tego curry najlepiej podejdzie dorsz. Ma szczególny smak, więc doprawiając go można uzyskać naprawdę ciekawy efekt. Ważne, by ryba była świeża, bo inaczej nici z kulinarnych rozkoszy. Niestety nie wszyscy występują w pobliżu siedlisk dorszy, czyli nad Morzem Bałtyckim. Na szczęście do sklepów np. sieci Makro trafiają regularnie świeże dostawy tej ryby, więc nikt tak naprawdę nie jest na straconej pozycji. Jedną z jej największych zalet jest bogactwo witamin i minerałów.
Początkujący
Avatar kazik7z
reputacja: 0
posty: 6
offline
03.03.17 09:16 | #3150945 | (link) | zgłoś naruszenie
Super przepis, dzisiaj na obiad sobie to zrobie.
__________
https://miyako.pl/
Częsty Bywalec
Avatar marypoppins
reputacja: 0
posty: 257
online
31.05.17 13:03 | #3155601 | (link) | zgłoś naruszenie
Uwielbiam rybkę z curry! Jest bardzo smaczna, mogłabym się nią codziennie zajadać.
AJO.pl | INDATA Software Limited Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu . Polityka prywatności Regulamin FAQ Reklama Współpraca Kontakt
login
hasło
|
Nie masz profilu? - zarejestruj się i zacznij w pełni korzystać z sieci!